Video

Annoncører: SVÆRT AT FÅ BUREAUER TIL AT ARBEJDE SAMMEN

Danske annoncører vil gerne samarbejde med specialistbureauer, men har store udfordringer med at få dem til at arbejde sammen.

Hver dag udspiller der sig et afsnit af tv-serien ‘Game of Thrones’, hvor reklame-, medie- og digitalbureauer forsøger at erobre markedsandele fra hinanden.

Inhouse-bureauer forsøger at etablere sig som mediebureauer, PR-bureauer bliver til brandingbureauer, reklamebureauer forsøger sig som digitalbureauer, mens digitalbureauer og produktionsselskaber forsøger at erobre andele fra reklamebureauerne, ligesom mediebureauerne i stigende grad forsøger at etablere sig som Full Service bureauer.

Men kampen er langt fra slut, for i takt med at flere og flere marketingkroner er flyttet over på den digitale banehalvdel, har konsulenthusene som bekendt også meldt sig på banen.

Indslag er tidligere publiceret på Creative Club.

Full Service betyder No Service

Fremtidens vinderbureau er et bureau, der har styr på sin metier og er i stand til at tilpasse sin kernefortælling til hyppige teknologiskift.

Flere undersøgelser har påvist, at der er sammenhæng mellem kreativitet og effektivitet – men hvordan forholder det sig med evnen til at overføre kreativiteten til bedre bundlinje for bureauerne?

Indslag er tidligere publiceret på Creative Club.

BØRN BLIVER STÆRKERE INFLUENTER

børn får i stigende grad indflydelse på flere og flere af familiens dispositioner.

Hvor stærk indflydelse har børn på hele familien? Ifølge Shane Keane, Head of Business Development hos SuperAwesome får børn stærkere indflydelse på flere og flere af familiens dispositioner, herunder dagligdagsindkøb, bæredygtighed og planlægning af større begivenheder, såsom rejser og koncerter.

Hvad betyder image for bureauets succes?

Landets stærkeste reklamebureauer har kunnet realisere 14 pct. højere timepriser end resten af markedet.

MyResearch har i mere end et årti udgivet MyImage, bedre kendt som imageanalysen, der er en kortlægning af danske marketingchefers vurdering af landets førende reklame- medie- og digitalbureauer.

Imageanalysen afdækker danske marketingansvarliges kendskab, tilfredshed, præferencer og vurdering af danske bureauers image blandt 768 danske marketingansvarlige.

Indslag er tidligere publiceret på Creative Club.

Rom-brand poppede op i København

en pop-up bar for rom-brandet Zacapa åbnede på Højbro Plads i københavn.

Rom-brandet Zacapa har åbnet en pop-up bar midt i København.

De næste tre uger vil det tidligere Miljøministerium på Højbro Plads således være omdannet til en rombar – Zapaca Room – med gratis smagsprøver og en række arrangementer.

Zacapa er en såkaldt mørk rom, som stammer fra Guatemala – og rommen regnes ifølge World Luxury Association blandt verdens 10 bedste luksus-spiritusser. Imidlertid er kendskabet relativt lille her i Danmark, men hvor kategorien for luksusrom, ifølge Nielsen, er steget med 10 pct. de sidste 12 måneder.

Det er bl.a. baggrunden for, at spiritusproducenten Diageo nu åbner Zacapa Room i København. Et koncept, som tidligere er blevet afprøvet i både Madrid og Milano. Og nu er turen altså kommet til København.

– Zacapa er en internationalt anerkendt rom – men det er først for nylig, at vi for alvor er begyndt at introducere den her i Danmark. Med Zacapa Room håber vi, at nå ud til kvalitetsbevidste danskere, som sætter pris på at nyde en mere eksklusiv type rom, siger Bo Lundberg, adm. direktør for Diageo i Norden.

Støtter de lokale

Han nævner ydermere, at der i tilknytning til Zacapa er den pudsige historie, at alt fra rommen til de flettede palmebånd, som sidder på Zacapas flasker, alt sammen er produceret i Guatemala.

Så produktionen er med til at sikre arbejdspladser i Guatemala.

– Zacapa er mere end blot luksusrom. Med tiltag, som er med at sikre arbejdspladser og iværksættertilbud, vil Diageo gerne medvirke til at forbedre levestandarden for Guatemalas fattige kvinder, ligesom vi gerne vi medvirke at stimulere lokalt iværksætteri – og dermed medvirke til at skabe flere arbejdspladser, fortæller Bo Lundberg.

De næste tre uger vil Zacapa Room være åben for offentligheden, hvor baren vil være vært for en eftermiddags- og en aftenudgave.

Indslag er tidligere publiceret på Jyske Bank TV og markedsforing.dk.

Social Media aktiverer Smukfest sponsorater

Social Media spiller en central rolle for aktiveringen af sponsorater under Smukfest i Skanderborg.

Social media har haft stor betydning for aktiveringen af sponsorater under årets Smukfest i Skanderborg.

For to af festivalens sponsorer, teleselskabet Telia og undertøjsproducenten JBS, er Smukfest en begivenhed, der leverer indhold på sociale medier og ikke blot er forbeholdt festivalens festglade publikum.

En festival handler ifølge Telias marketingdirektør, Magnus Olin om musik, telefoni, sende sms, socialt samvær og fadøl, og for Telia har det naturligvis været centralt at kunne bidrage til festen – med særligt fokus på de tre første parametre, hvor teleselskabet i særdeleshed har mulighed for at gøre sig relevant.

Det same gælder for så vidt også den danske undertøjsproducent JBS, der dog har gået anderledes til værks end Telia.

Som bidrag til festen, havde JBS produceret 500 såkaldte intelligente underbukser, der indeholdt en chip, som de heldige vindere af “guldunderbuksen” kunne anvende til betaling på festivalpladsen.

De intelligente underbukser var således blevet udloddet som præmie i en konkurrence forud for årets festival, hvilket har skabt en masse omtale på såvel festivalens som producentens sociale kanaler.

Få indsigt i, hvordan Telia og JBS har aktiveret deres sponsorater indslaget herunder.

Indslag er tidligere publiceret på markedsforing.dk og produceret i samarbejde med Video2net.


Kan indhold redde reklame?

Content Marketing handler om at tilbyde sit publikum ”noget”, som de har lyst til at anvende og involvere sig i frivilligt.

De senere års fragmenterede mediebillede har opbygget en stigende skepsis over for reklame, som folder sig ud på et stigende antal kanaler

Marketings store udfordring er imidlertid, hvordan det skal lykkes at generobre publikums opmærksomhed, når de for længst har vendt reklamen ryggen.

Det var præcis det spørgsmål, som 140 fremmødte marketingprofessionelle fik besvaret på Huset Markedsførings Branded Content ’15-seminar på Godsbanen i Aarhus.

Dagens indhold stod således i musikkens og filmens tegn, hvor produktionsselskabet M2Film og musik branding-bureauet Knowtheiname gav deres bud på, hvordan annoncøren fremover rammer forbrugeren lige i hjertet.

Lokalt og globalt

Blandt konkrete cases var LEGO’s globale Legends of Chima-brand og Midttrafiks lokale kampagne, som i 2012 fik hele verden til at elske ”Bussen” og forandrede virksomheden, så der i dag er et Midttrafik før – og efter den prisvindende kampagne.

For en virksomhed som M2Film, der kommer fra film- og produktionssiden er det tydeligt, at Content Marketing står over for et udskildningsløb.

Ifølge produktionsselskabets Vice President Ronni Madsen er der særligt ét forhold, som ofte bliver overset, når der bliver talt om den populære marketingdisciplin. Det er tilrettelæggerperskektivet.

– Mere og mere indhold på flere og flere kanaler har affødt stigende forventninger hos forbrugeren, som fordrer et kvalitativt udskilningsløb, hvor både økonomi og kompetencer kæmper for at følge med. Derfor er det vigtigt at bringe tilrettelæggerperspektivet i spil, fastslog Ronni Madsen.

Involvere – ikke forstyrre

– Formålet er at tilbyde publikum noget som de har lyst til at anvende og involvere sig i frivilligt, frem for at blive forstyrret. Det lyder måske meget simpelt, men det kræver grundigt research af dit publikum og et indgående kendskab til, hvilke historier, der vækker publikums interesse.

Herefter skal du sikre, hvilket format, der er bedst egnet til den enkelte fortælling og hvilke kanaler, der skal i spil for ramme og engagere publikum, tilføjede Ronni Madsen.

Til det formål har man hos M2Film udviklet en model, der kort og godt indkapsler det såkaldte ”Content Hot Spot”. Uden om det, har man defineret fire hovedindsatsområder som ”konstellationer”, ”produkt og teknologidesign”, ”distribution og formater” og ”økonomi” altafgørende for at disciplinen lykkes.

LEGO har med produkt-brands som Ninjago og Legends of Chima netop demonstreret, at kreativ kommunikation og fortællinger lønner sig.

Siden 2011 har legetøjsproducenten produceret mere end 60 episoder af Ninjago og senest 40 episoder af Legends of Chima.

Udvider forretningen 

Kreativ chef i LEGO’s udviklingsafdeling, Tommy Andreasen afslørede således, at der som udgangspunkt ikke er den store forskel på forretningsmodellen for en Pixar-film som Toy Story og LEGO’s tv-serier på nettet, selvom Toy Story koster 90 kr. og Legends of Chima altså er gratis.

– Business-casen er stort set det samme. I begge tilfælde skal det princippet munde ud i en masse merchandise. Forskellen er bare, at hos LEGO starter det bare med merchandise, afslørede Tommy Andreasen.

Kunsten er ifølge Tommy Andreasen at finde på nye historier og teste dem igen og igen på målgruppen, og blive ved med at forfine og omskrive historierne indtil man står med en fortælling som fænger målgruppens interesser.

Det er præcist, hvad der skete i 2012, da Midttrafik lancerede sin prisvindende bus-kampagne, som tog en hel verden med storm.

Udnyt hjemmebanefordel

Kampagnen som i dag blot bliver omtalt som ”Bussen”, skulle med en ironisk og overdrevet fortælling gøre bussen til et mindre tabubelagt transportform. Den skulle med andre ord gøres mere cool – og ”cool” blev kampagnen, som alene i Danmark generede medieomtale for 1,5 millioner kroner.

Dertil blev reklamefilmen vist mere end fire millioner gange på YouTube og blev omtalt i internationale medier som TIME, L.A. Times og Huffington Post. Sidstnævnte gik endda så vidt som at betegne filmen som ”the world’s coolest bus company advert”.

Britta Charmig, projektleder hos Midttrafik fremhævede særligt to forhold som afgørende for kampagnens succes.

– Gennem hele forløbet med at udvikle kampagnen, har vi holdt fast i at fokusere på produktet og vores publikum. Vi har hele tiden holdt os til vores egen hjemmebane. Det har ligeledes givet medarbejderne et boost, så der i dag er et Midttrafik før og efter ”Bussen”, afslørede Britta Charmig.

Rør ved folk

Med et relativt lille budget på 1,5 millioner kroner lykkes det at skabe en opmærksomhed, der tydeligvis fungerede som motor for PR og digital omtale af kampagnen.

Det gælder også inden for musikindustrien, hvor den nye ”currency” media-spend har afløst cool cash. Her har man efterhånden indset, at kunstnere er afhængige af strategiske partnerskaber.

– For kunstnerne gælder det om at få deres musik og andet indhold ud at leve på de rigtige platforme, fortalte Rasmus Hamann fra musik branding-bureauet Knowtheiname.

Musik har ifølge Rasmus Hamann den fordel, at det rører ved folk og derfor er et stærkt våben at sætte ind over for forbrugerens gunst. Han henviste bl.a. til en undersøgelse fra medibureauet MEC, der angav familie og penge som eneste vigtigere i livet end musik. Brands derimod befandt sig i bunden af listen.

– Musik er ”emotional marketing”. Musik kobler sig til hukommelsen. Det er noget unikt, der ofte knytter sig til en særlig oplevelse. Musik er universielt og noget alle har en holdning til eller kan tale med om. Desuden generer musik fans og indhold, der er nemt at dele, understregede Rasmus Hamann.

Ydermere er musik noget, der bliver forbrugt hver eneste dag året rundt, hvorfor brands får adgang til sit publikum på en mindre påtrængende måde end der normalvis er forbundet med traditionel reklame.

Seminaret “Branded Content – Engaging your audience through music and film” blev afholdt på Godsbanen i Aarhus d. 29. januar 2015

Indslag er tidligere publiceret på markedsforing.dk.

Fest for alle pengene

Smukfest i Skanderborg bøD vanen tro på et væld af kreative påfund i samarbjede med festivalens såkaldte “legekammerater”.

Der er således lagt op til fri leg, når Smukfest inviterer sponsorerne inden for på pladsen i bøgeskoven. Det er også derfor, at festivalens sponsorer i daglig tale bliver omtalt som “legekammerater”, da aktiveringen stiller høje krav til virksomhederne om at “lege med. Først og fremmest med festivalens publikum.

Sponsorerne skal kort og godt bidrage til festen, herunder medvirke til, at publikums oplevelse af festivalen udvikler sig fra år til år.

Indslag er tidligere publiceret på markedsforing.dk og produceret i samarbejde med Video2net,

Ingen reklamer til salg

På Smukfest i Skanderborg er reklamepladsen ikke til salg. Sponsorer er til gengæld velkomne til at lege med og bidrage til festen, der hvert år foregår i den gamle dyrehave i Skanderborg.

Med andre ord er det “helt ude i skoven” at plastre festivalpladsen til med logoer.

I stedet udvikles der hvert år nye tiltag, som bliver skræddersyet til at holde liv i fortællingen og oplevelsen af “Danmarks smukkeste festival”, som både skaber værdi for publikum, festival og sponsorer.

Indslag er tidligere publiceret på markedsforing.dk og produceret i samarbejde med Video2net,

MADE IN DENMARK: Danskere indtager Hollywood

Den danske virksomhed Ghost har efterhånden sat sit aftryk på flere Hollywood-produktioner. Senest har den danske virksomhed lavet visuelle effekter til en af sommerens store blockbustere Pacific Rim, som  er instrueret af den kendte instruktør Guillermo Del Toro.

Det danske visual effects-hus har således skabt flere af filmens iøjnefaldende effekter, hvor man er blevet hyret af selveste Industrial Light and Magic, som er folkene, som står bag visual effecst til filmsuccesser som Star Wars og Indiana Jones.

Selvom flere sikkert vil tro, at der i Hollywood er uanede budgetter, er de imponerende effekter en bekostelig affære – og når det kommer til filmbudgetter, har danskerne flere gange bevist, at man i overordentlig grad, leverer varen.

Indslag er tidligere publiceret på Jyske Bank TV.