Messi og Suarez i kamp uden for banen

To af fodboldens i øjeblikket største stjerner, argentineren Lionel Messi og uruguayaneren, Luis Suarez, har kastet sig ind i kampen om VM i 2030, hvor Argentina og Uruguay i fællesskab har ansøgt om værtskabet, der kommer til markere 100 året for det første verdensmesterskab, som i øvrigt blev spillet i Uruguay.

Fodboldens største stjerner har gentagne gange medvirket som frontfigurer, når ansøgningen om værtskabet til verdens største sports- og mediebegivenhed, VM i fodbold, bliver kørt i stilling.

Når Argentina og Uruguay, sammen går ind i kampen om VM i 2030, bliver det da også med de to landes ypperligste fodboldstjerner, Lionel Messi og Luis Suarez i front, både på og uden for banen.

De to sydamerikanske lande, der i 1930 spillede historiens første VM-finale i Uruguay, er således gået sammen om at søge værtskabet, der kommer til at markere 100 året for det første verdensmesterskab, der i øvrigt blev afgjort med en finalesejr på 4-2 til Uruguay.

Fælles kamp

I torsdags stod de to lande så ansigt til ansigt igen, da Argentina og Uruguay mødte hinanden i en kvalifikationskamp til VM i 2018.

Her gjorde de to angrebskolleger fra F.C. Barcelona en opsigtsvækkende entré, da de hver især indtog grønsværen med trøjenumrene 20 og 30 for at skabe opmærksomhed om kampagnen for at VM-slutrunden i 2030 til Uruguay og Argentina. En kampagne, der i øvrigt bliver orkestreret i samarbejde med det argentinske bureau Mercado McCann.

Til bakke kandidaturet op, har Mercado McCann i samarbejde med de to landes regeringer, iværksat initiativet Iniciativa 2030, som har til formål at samle virksomheder og organisationer, der er interesset i at gå ind i kampen for at få VM-slutrunden til Uruguay og Argentina.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.