Hvor meget påvirker musik din hjerne?

En hjernescanner er omdrejningspunkt for misbrugskampagnen ”Music Against Drugs”, der slår op tromme for, at musik bør skabe en rus i sig selv.

For 15. år i træk går Dansk Live, Roskilde Festivalen og Sundhedsstyrelsen i luften med oplysningskampagnen ”Music Against Drugs”, der skal få unge mennesker til at skrue ned for overdreven druk og droppe stoffer.

Budskabet er klokkeklart, at musik påvirker hjernen og skaber en rus i sig selv, som ligeledes giver publikum mulighed for at ”få det hele med” af musikken under sommerens koncerter og festivaler.

Udløser rus

Til at føre bevis herfor, har man valgt at gå videnskabelig til værks og demonstrere, hvor meget musik påvirker hjernen, når ens popidoler spiller live.

Det er der kommet en film ud af, hvor det danske rockband Dúné og en fan medvirker i et mindre hjerneeksperiment under en koncert på spillestedet Train i Aarhus.

Under koncerten blev en trofast Dúné-fan udstyret med en hjernescanner, som efterlod et øjeblikkeligt billede af, hvilke dele af hjernen, der viste øget aktivitet, når yndlingsnummeret blev spillet.

Eksperimentet, der er udviklet i samarbejde med reklamebureauet Zupa og musikbureauet Volume om er efterfølgende blevet til årets kampagnefilm for “Music Against Drugs”, som ventes at blive implementere på 60 danske spillesteder og festivaler henover sommeren og efteråret.

Læs mere om kampagnen her.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.