Danske brands bedre end gennemsnittet

Ny opgørelse fra analysehuset Brand FInance viser, at danske brands i gennemsnit har øget deres brand-værdi med 26 pct. sidste år. Det er i global sammenhæng bedre end gennemsnittet, hvor den gennemsnitlige vækst i “brand value” har været 11 pct.

Når det regner på præsten, drypper det også degnen.

Sådan lyder et gammelt ordsprog, som er meget passende, illustrerer billedet på udviklingen for danske brands – med LEGO i spidsen, der i gennemsnit har øget deres brand-værdi med 26 pct. sidste år.

Det fremgår af en ny opgørelse fra analysehuset Brand FInance, der i sin seneste rapport, har opgjort “brand value” for de 50 mest værdifulde danske brands.

Mest værdifulde danske brand er LEGO, hvis brand-værdi bliver opgjort til 7,6 mia. dollar, hvilket svarer til en stigning på 68 pct. i forhold til året før, hvor brand-værdien udgjorde mere 4,5 mia. dollar.

Branding skaber mere værdi

Hvert år laver Brand Finance en opgørelse over verdens mest værdifulde brands, hvor analysehuset udregner et såkaldt “brand strenght index” (BSI) til at måle, hvor meget de respektive brands bidrager med på indtægtssiden.

Det gør naturligvis analysen interessant, for ser man på “brand value”, så bliver LEGO efterfulgt af Arla og Danske Bank med en værdi på henholdsvis 3,7 mia. dollar og 3,6 mia. dollar, men ser man i stedet på “styrken” (BSI), som er baseret på nøgletal som “brand investments”, “brand equity” og “brand performance”, så ser billedet anderledes ud.

De 10 stærkeste danske brands

BSI Index Denmark

LEGO er ganske vist klassens duks med en BSI-score på 92,7. Arla-brandet må desværre lide den tort at ryge helt ud af top 10, og blive erstattet af Pandora på andenpladsen. Og overført til “brand value”, har Pandoras BSI-score på 80,2 bidraget til en vækst i “brand value” på 42 pct., hvilket placerer den danske smykkeproducent på listens nummer nummer fem med en brand-værdi på 2,9 mia. dollar.

Som plaster på såret, kan Arla dog smykke sig med, at sub-brandet, Lurpak er placeret i top 10 med en MSI-score på 70,4, der gør Lurpak-brandet til 16. mest værdifulde  danske brand.

Samlet set viser danske brands i øvrigt gode takter ved i gennemsnit at præstere en vækst på 26 pct. i “brand value”, hvilket er bedre end det samlede globale gennemsnit, der er opgjort til 11 pct.

Se den samlede opgørelse over de 50 mest værdifulde danske brands her.